Κίνδυνος σε Samsung, Vivo ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με modem Exynos

Share:


Η Project Zero, η ομάδα ασφαλείας της Google, εντόπισε ορισμένα μεγάλα προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

samsung exynos

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο blog της, πολλά διαφορετικά μόντεμ Exynos έχουν κενά ασφαλείας που θα μπορούσαν να «επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να υπονομεύσει εξ αποστάσεως ένα τηλέφωνο σε επίπεδο root χωρίς να χρειάζεται κάποια αλληλεπίδραση με τον χρήστη”. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο αριθμός του τηλεφώνου του θύματος. Και όπως φαίνεται η Samsung αργεί πολύ να επιδιορθώσει το κενό ασφαλείας.

Η ομάδα προειδοποιεί επίσης ότι έμπειροι hackers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα και αναφέρει ότι η ενημέρωση ασφαλείας Μαρτίου για τα Pixels θα επιδιορθώσει το πρόβλημα — αν και η ενημέρωση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για τα Pixel 6, 6 Pro και 6a. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι παρακάτω συσκευές κινδυνεύουν:

Κινητές συσκευές από τη Samsung, σειρές Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 και A04
Κινητές συσκευές από τη Vivo, σειρές S16, S15, S6, X70, X60 και X30
οποιαδήποτε άλλη φορητή συσκευή που χρησιμοποιεί το chipset Exynos W920 και τυχόν οχήματα που χρησιμοποιούν το chipset Exynos Auto T5123.

Να αναφέρουμε ότι, οι ευάλωτες συσκευές, πρέπει να χρησιμοποιούν ένα από τα επηρεαζόμενα μόντεμ της Samsung.

Για πολλούς κατόχους των S22, αυτό θα μπορούσε να είναι ανακουφιστικό καθώς τα τηλέφωνα που πωλούνται εκτός Ευρώπης και σε ορισμένες αφρικανικές χώρες διαθέτουν επεξεργαστή Qualcomm και χρησιμοποιούν μόντεμ της Qualcomm. Επομένως πρέπει να είναι ασφαλή από αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα. Ωστόσο, τα τηλέφωνα με επεξεργαστές Exynos, όπως το δημοφιλές A53 και το ευρωπαϊκό S22, είναι ευάλωτα.

Subscribe to Blog via Email

Πηγήεδώ

Share:

Leave a reply